Keperluan Untuk Generator Set Dalam besar Pusat Data Of Penjana Diesel

Apr 24, 2017
Keperluan Untuk Generator Set Dalam besar Pusat Data Of Penjana Diesel

penjana adalah peralatan penukaran yang menukarkan tenaga mekanikal kepada tenaga seli semasa. Pada masa ini, prestasi penjana diesel yang baik adalah fungsi yang sempurna, kapasiti kuasa pelbagai besar alam sekitar dan tapak syarat, keperluan rendah, pemasangan dan penggunaan peralatan penjanaan kuasa kecil yang mudah, penggunaan kapasiti pengeluaran yang agak luas dari beberapa . KVA beberapa trilion Va badan utama set penjana diesel terdiri daripada tiga bahagian: engine, generator dan sistem kawalan. Dengan penjana diesel moden yang terletak hampir sama penjana AC segerak kerana ciri-ciri prestasi dan struktur, penggunaan umum jenis tekanan malar sendiri teruja, biasanya memilih Alternator segerak sendiri teruja dan PMG (jenis magnet kekal) pengujaan alternator segerak. Parameter prestasi utama set penjana harus dipenuhi:
① Voltan Pelarasan Kadar: Apabila faktor kuasa beban (lag) ~ 1, beban tanpa beban kepada perubahan beban penuh, dari mesin sejuk untuk mesin penuh dan kelajuan jatuh% kurang daripada keadaan, kadar pelarasan voltan boleh dikawal dalam ± 1 %%;
② Kadar Kekerapan Pelarasan: beban dari julat 0, kekerapan stabil tidak berubah;
kekerapan rawak turun naik: muatilah dari kuasa 0 apa-apa nilai, rawak kekerapan turun naik maksimum adalah ± 5%;
④ bentuk gelombang voltan: Litar terbuka (tanpa beban), maksimum jumlah herotan bentuk gelombang%, keseimbangan tiga fasa memuatkan jumlah herotan bentuk gelombang maksimum kepada 5%.