Sebab For Speed putaran tidak stabil Of Penjana Diesel

Apr 24, 2017
Sebab For Speed putaran tidak stabil Of Penjana Diesel

1, kelajuan melahu tidak lancar
Merujuk kepada penjana diesel pada kelajuan terbiar berjalan tiba-tiba dan perlahan-lahan, tetapi kekerapan yang tidak kuat, dan tidak ketar, dan penjana diesel mempercepatkan kejatuhan, peralihan atau beban tali pinggang terdedah kepada Flameout, fenomena ini adalah beberapa kegagalan gabenor disebabkan . Terdapat beberapa sebab-sebab utama kejadian ini.
(1) Terbang memakai bola
kelajuan melahu, bola terbang pembukaan yang paling kecil, musim bunga gelongsor lengan kerana bola memakai roller kecil terbang dan berlebihan sampai untuk bola terbang, dan badan bola dengan perlanggaran langsung tidak teratur, menyebabkan ketidakstabilan kelajuan terbiar. Pada ketika ini, dengan tangan menyentuh joystick mengisi minyak, akan ada kesan yang sedikit.
(2) musim bunga Idle Perubahan elastik atau pelarasan yang tidak betul
Apabila penjana diesel beroperasi, peningkatan beban akan mengurangkan kelajuan. Jika musim bunga terbiar atau memulakan musim bunga lembut, bekalan minyak gear rod tidak boleh cepat bergerak untuk meningkatkan arah minyak untuk meningkatkan kelajuan, serius akan menyebabkan penjana diesel automatik flameout.
(3) Kelajuan menstabilkan spring diselaraskan secara tidak wajar
Pada kelajuan terbiar, disebabkan terbang bola emparan kecil, kawalan kelajuan juga kecil. Jika penjana diesel melambatkan tiba-tiba, pergerakan menyesuaikan daripada tuil bekalan minyak boleh melebihi kedudukan yang terbiar supaya flameout penjana diesel. Untuk mengelakkan keadaan ini, gabenor Cap adalah di belakang minyak bekalan gigi rod ke kedudukan yang terbiar musim bunga mantap kelajuan; Jika musim bunga adalah terlalu lembut atau diselaraskan, akan melemahkan atau tidak memainkan peranan kelajuan, supaya operasi kelajuan melahu tidak stabil.
(4) voltan rendah minyak bekalan atau yang mengandungi air dan udara
Ini akan menjadikan bekalan minyak kecil apabila besar, terutamanya dalam bidang kelajuan rendah akan membawa kepada penjana diesel bekerja ketidakstabilan.
(5) galas camshaft kon suntikan bahan api pam cam memakai terlalu besar
Dalam kes ini, camshaft akan menyebabkan penyaluran yang tidak teratur dalam arah paksi, supaya kelajuan penjana diesel adalah tidak stabil.
(6) pam suntikan bahan api untuk gu tidak sekata, minyak tidak suntikan bahan api betul atau buruk
Dalam kes operasi kelajuan rendah, jika bekalan minyak adalah tidak sekata atau bekalan minyak tidak positif, kestabilan kelajuan putaran akan mempunyai kesan yang lebih besar, tetapi prestasi ini tidak stabil pengagihan Peraturan
Undang-undang, dan jangka masa yang lebih pendek.
(7) Daya mampatan silinder tidak mencukupi
Apabila daya mampatan silinder berkurangan, kerana setiap silinder turun pada tahap yang sama tidak semestinya, walaupun pam suntikan bahan api adalah seimbang, keadaan pembakaran mungkin berbeza, menyebabkan kelajuan rendah ketidakstabilan.
2. "Cruise Car"