Keadaan yang patut untuk memilih penjana diesel

Apr 24, 2017
[[TitleContent]]

1 kuasa penjana diesel
(1) Kuasa Berterusan (COP) (beban malar berjalan)
Cop dikekalkan di bawah keadaan operasi bersetuju dan mengikut keperluan pengeluar, unit ini terus berjalan pada beban yang berterusan, dan kuasa maksimum masa berjalan tanpa had setiap tahun.
(2) Fungsi Asas (PRP) (beban ubah operasi yang berterusan)
The PRP dikekalkan di bawah keadaan operasi bersetuju dan mengikut keperluan pengeluar, dan unit sedang berjalan secara berterusan dengan beban berubah-ubah, dan kuasa maksimum masa berjalan tahunan adalah tidak terbatas.
(3) Masa terhad kuasa operasi (LTP)
LTP untuk keadaan operasi yang bersetuju dan mengikut keperluan pengilang untuk penyelenggaraan, unit tahunan masa jangka sehingga 500H kuasa maksimum.
(4) kuasa siap sedia Kecemasan (ESP)
(Beban ubah terhad untuk menjalankan) ESP dikekalkan di bawah keadaan operasi bersetuju dan mengikut keperluan pengeluar, dalam gangguan kuasa atau di bawah keadaan ujian, unit beroperasi dengan beban berubah-ubah dan berjalan pada maksimum 200h setahun.
Gred prestasi penjana diesel kecemasan di ruang pusat data tidak boleh lebih rendah daripada tahap G3; Satu set pusat data Kelas A penjana harus berdasarkan kadar asas (PRP) pilihan; Kuasa keluaran daripada set penjana pusat data B-tahap boleh dipilih mengikut kuasa operasi yang terhad (LTP).
2 keadaan yang patut untuk memilih penjana diesel
Keadaan yang patut untuk memilih penjana diesel adalah seperti berikut:
(1) suhu ambien, kelembapan dan ketinggian tapak pemasangan
Apabila suhu dan kelembapan persekitaran dan ketinggian melebihi nilai yang diberi nilai penjana, penjana perlu mengurangkan penggunaan;
(2) Jumlah kapasiti penjana diesel bekalan kuasa Beban
Data kapasiti semua penjana diesel diperlukan, termasuk kapasiti dipasang, pekali beban, faktor kuasa, dan lain-lain beban motor elektrik juga memberikan parameter seperti nombor, kecekapan, bermula gandaan semasa;
(3) Perintah awal
① mengikut kepentingan beban untuk membezakan perintah permulaan;
② mengikut saiz beban dan bermula saiz semasa, kapasiti motor penting yang sama, bermula keutamaan semasa.
③ sistem kejatuhan voltan yang dibenarkan, yang biasa digunakan terminal peralatan voltan sisihan nilai yang dibenarkan elektrik jadual 1.