Konfigurasi penjana diesel menetapkan dan UPS

Apr 24, 2017
[[TitleContent]]

Untuk meningkatkan sepadan di antara penjana siap sedia dan peralatan UPS, setakat yang mungkin untuk memilih penjana prestasi yang sangat baik, fokus utama perlu diberikan kepada usaha meningkatkan ciri-ciri input UPS dan meningkatkan hubungan antara kedua-dua. (1) Pengaruh output kuasa yang berbeza pada set penjana diesel
Mengikut kapasiti UPS, kapasiti set penjana umum adalah kapasiti UPS 2 ~ masa. Malah, UPS umumnya bekerja pada kapasiti undian 50% kepada 80%, manakala penjanaan kuasa bagi penjana mungkin kira-kira 30 %% kapasiti undian. Ini bukan sahaja menyebabkan kapasiti penjana set tidak digunakan sepenuhnya, meningkatkan pelaburan peralatan, menyebabkan fenomena "kuda besar", dan membuat unit generasi lebih terdedah kepada kerosakan, peningkatan penyelenggaraan, mengurangkan kebolehpercayaan kerja set penjana , sebab itu adalah:
① mengikut ciri-ciri enjin diesel, jika kerja-kerja jangka panjang di bawah beban kecil, suhu silinder adalah lebih rendah, kemasukan biasa ke dalam minyak silinder tidak boleh terbakar sepenuhnya, dan bahan api tidak dapat dibakar sepenuhnya, menyebabkan gelang omboh, muncung kok serius, memakai silinder dipergiatkan, supaya bahagian-bahagian tersebut di atas kegagalan dipercepatkan untuk menghasilkan prestasi enjin diesel menurun, wasap ekzos.
② enjin diesel pada 30% beban undian di bawah, perubahan ekonomi.
Digabungkan dengan pelbagai faktor, set penjana memerlukan beban mestilah lebih daripada 60 %% beban tertinggi dalam hal kerja, enjin diesel adalah lebih baik.
(2) Pengaruh mod pengujaan berbeza alternator segerak moden kepada beban juga berbeza
Malah, nisbah kuasa up dan penjana boleh dipadankan in 1: (1 ~), yang penting adalah untuk mempertimbangkan mod pengujaan alternator segerak moden dalam set penjana. Apabila menggunakan alternator sendiri teruja segerak, kuasa UPS dan nisbah unit penjanaan kuasa perlu sekurang-kurangnya 1: (2 ~), tetapi masih tidak boleh mengecualikan penjana yang ditetapkan bukan dengan UPS, apabila penggunaan penjana magnet kekal, nisbah kuasa 1 : (~ 5), boleh memastikan bahawa penjana yang ditetapkan kerja biasa.