enjin diesel adalah motif asal, ia mempunyai ciri-ciri berikut daripada beberapa

Apr 24, 2017
[[TitleContent]]

Dalam data bilik pusat yang lebih besar, beberapa atau bahkan lebih daripada 10 penjana diesel selari operasi keadaan lebih dan banyak lagi. Dalam gangguan kuasa, penjana diesel selain daripada masa yang paling cepat boleh mula dari awal, tetapi juga harus memaksimumkan tindak balas kepada beban kecemasan permulaan dan kapasiti bekalan kuasa keperluan, jika kapasiti tempat yang kecil, motor bermula kejatuhan voltan terlalu besar, kapasiti pilihan raya adalah terlalu besar, manfaat ekonomi yang beroperasi. Kertas kerja ini membincangkan bagaimana untuk memilih kapasiti penjana diesel tunggal, dan memilih beberapa penjana diesel untuk memenuhi keperluan kecemasan sistem, dan tidak menyebabkan pembaziran kapasiti.
Penjana diesel adalah salah satu penjana pembakaran dalaman, ia mengambil diesel sebagai sumber tenaga, enjin diesel adalah motif asal, ia mempunyai ciri-ciri berikut:
① harga minyak murah, mudah untuk menyelamatkan;
② struktur yang mudah, kurang kelengkapan tambahan;
③ mula cepat, dengan beban dan downtime masa pendek;
④ penyelenggaraan operasi adalah ringkas dan mudah.
Ia adalah tepat kerana ciri-ciri di atas, penggunaan penjana diesel di pusat data adalah juga lebih dan lebih meluas. Dengan pembesaran secara beransur-ansur skala bilik pusat data, bilik pusat data sistem pengagihan tahap yang tinggi juga peningkatan berkadar, kerana tahap bilik komputer memerlukan sistem kuasa tidak mengganggu, jadi di ruang pusat data yang lebih besar, beberapa penjana lebih daripada 10 diesel keadaan operasi selari lebih dan lebih. Dalam gangguan kuasa itu, sebagai tambahan kepada masa yang paling cepat untuk memulakan dari awal, tetapi juga harus memaksimumkan tindak balas untuk memenuhi beban kecemasan permulaan dan bekalan kuasa keperluan kapasiti, jika kapasiti pilihan kecil, motor bermula apabila voltan jatuh terlalu besar. kapasiti yang terlalu besar, prestasi ekonomi adalah miskin. Jadi bagaimana anda memilih kapasiti penjana diesel tunggal? Menggunakan beberapa penjana diesel untuk memenuhi keperluan kecemasan sistem, tanpa menyebabkan satu pembaziran kapasiti?